ISHEMIA E ZEMRES

Sëmundja ishemike e zemrës përfshin të gjitha kushtet në të cilat ka një furnizim të pamjaftueshëm të gjakut dhe oksigjenit në muskujt e zemrës. Shkaku...

Lexo Me Shume

HIPERKOLESTEROLEMIA

Sot do të flasim për hiperkolesteroleminë, e quajtur thjesht “kolesteroli i lartë”. Hiperkolesterolemia është një gjendje e karakterizuar nga nivele shumë të larta të kolesterolit...

Lexo Me Shume

DIABETI

Diabeti është një sëmundje kronike që karakterizohet nga një tepricë sheqeri (glukozë) në gjak, e njohur si hiperglicemi. Ajo ndahet në dy forma kryesore: diabeti...

Lexo Me Shume